Klubbens historie

Fotoklubben Guldborgsund startede som Falster Fotoklub i 1971. Tidligere medlemmer fra den opløste Nykøbing Fotoklub tog initiativet.

Efter aftale med bagermester Due i Jernbanegade lånte klubben hans lokaler efter lukketid til at holde møder i. Her beskæftigede man sig med sort/hvid fotografi, som man medbragte hjemmefra for at diskutere indhold og teknik.

I en kort periode benyttede klubben et lagerlokale i Kongensgade.

I 1977 fik klubben lokale i Sportens hus i Frisegade. Her var både mødelokale og køkkenfaciliteter. Der var også et lille rum i kælderen, der blev indrettet til mørkekammer. Efter renovering af bygningen indførtes husleje, hvilket klubben ikke havde økonomi til.

Kælderlokaler på Lindeskovskolen blev løsningen. Der var et stort mødelokale samt adgang til skolens mørkekammer.

I en periode var Lübeck Fotoklub venskabsklub, og de to klubber havde en årlig udflugt sammen.

Efter en årrække forandredes lokalets anvendelse, og fotoklubben flyttede til et mødelokale i det gamle bibliotek.

Fra 2007 er vi flyttet ind i det nye 'Kulturforsyningen' i Nykøbing Falster midtby. Samme år ændrede vi navn til Fotoklubben Guldborgsund.

Klubben er medlem af Region Syd, der er et samarbejde mellem fotoklubberne på Sydsjælland og Lolland-Falster.

Fotoklubben Guldborgsund